tag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post1628452279367992900..comments2024-03-15T08:22:27.564+01:00Comments on Bake&Taste: Chleb drożdżowy bez zagniataniaKaśhttp://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-46656958868404410692015-11-24T21:53:04.954+01:002015-11-24T21:53:04.954+01:00Mar, witam!
Nie piekłam go w innej wersji, więc ni...Mar, witam!<br />Nie piekłam go w innej wersji, więc nie mogę podać Ci gotowych proporcji. Pozostaje metoda próbowania. Myślę, że spokojnie można na pierwszy raz spróbować wersji pół na pół mąki żytniej i pszennej. Ponieważ mąka żytnia chłonie ciut więcej płynów, dodałabym jedną czy dwie łyżki wody więcej.<br />Pozdrawiam, mam nadzieję, że posmakuje żonieKaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-40331454655997772912015-11-23T15:01:59.206+01:002015-11-23T15:01:59.206+01:00Witam. Ja pierwszy raz i mam pytanie. Czy ten prze...Witam. Ja pierwszy raz i mam pytanie. Czy ten przepis nadaje się do "ciemnego" chleba. Po prostu z innej mąki. Żytniej czy żytniej i pszennej w jakiejś proporcji. Mam zamiar upiec żonie na urodziny.Jeśli nie to upiekę ten wyśmienity j.w.<br />Pozdrawiam. Mar Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-28840084327374891732014-12-01T21:58:19.370+01:002014-12-01T21:58:19.370+01:00Violeta, mam nadzieję, że się uda :) domowe zawsze...Violeta, mam nadzieję, że się uda :) domowe zawsze mają coś w sobie<br />pozdrawiam ciepło i daj znać, jeśli wypróbujeszKaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-69661582588979816622014-12-01T16:59:54.775+01:002014-12-01T16:59:54.775+01:00O! Dzieki za odpowiedź :D
Postaram się upiec w ty...O! Dzieki za odpowiedź :D <br />Postaram się upiec w tym tygodniu!<br />Po przeprowadzce, żaden chleb mi nie smakuje, jak ten z lokalnej piekarni u mnie w mieście :/ <br />Może jak sama upiekę, będzie lepiej...V.https://www.blogger.com/profile/04143223250194687080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-36860318164291475552014-11-30T22:15:14.119+01:002014-11-30T22:15:14.119+01:00Violet, odgazować, czyli zagnieść ponownie po wyra...Violet, odgazować, czyli zagnieść ponownie po wyrastaniu, by pozbyć się powietrza<br />szwem do góry - kiedy formujesz bochenek, powstaje miejsce styku/zlepienia ciasta, czy tzw. szew. i oczywiście powinno być szwem do dołu... czyli to zlepienie powinno przylegać do blachy z wyłożonym papierem do pieczenia. już poprawiam, dziękuję przy okazji :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-32541463835024421772014-11-30T19:10:57.581+01:002014-11-30T19:10:57.581+01:00Ciekawe...
A co to znaczy "Odgazować ciasto&...Ciekawe...<br /><br />A co to znaczy "Odgazować ciasto" i ułożyć szwem do gory? W życiu chleba nie piekłam :DV.https://www.blogger.com/profile/04143223250194687080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-51109600116825548882014-11-25T21:53:23.670+01:002014-11-25T21:53:23.670+01:00Iwona, myślę, że około 10-15 g powinno wystarczyć,...Iwona, myślę, że około 10-15 g powinno wystarczyć, tak na oko :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-71984973564362474872014-11-24T20:54:31.095+01:002014-11-24T20:54:31.095+01:00Witam, z tej strony Iwona :) mam pytanie ile musia...Witam, z tej strony Iwona :) mam pytanie ile musialo by byc tych drozdzy swiezych zeby sie chlebus udal, nie znam sie na proporcjach a zwlasza na chlebkach. Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-11977351733589066282014-11-23T16:33:54.542+01:002014-11-23T16:33:54.542+01:00Karola, o! koniecznie napisz po degustacji :)Karola, o! koniecznie napisz po degustacji :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-77606058198208334702014-11-23T16:22:59.856+01:002014-11-23T16:22:59.856+01:00właśnie siedzi w piekarniku...:)właśnie siedzi w piekarniku...:)Karolahttps://www.blogger.com/profile/14223263389226539989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-47582271516305054052014-10-30T16:19:16.926+01:002014-10-30T16:19:16.926+01:00Jako wielka fanka chlebków własnego wypieku na pew...Jako wielka fanka chlebków własnego wypieku na pewno wypróbuję, pozdrawiam serdecznie :)Urszula - Proste potrawyhttps://www.blogger.com/profile/06793387146692113223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-88293203723299738732014-10-30T12:52:28.018+01:002014-10-30T12:52:28.018+01:00Perfekcyjny chlebek! A te dziury, boskie :) Perfekcyjny chlebek! A te dziury, boskie :) Ivkahttps://www.blogger.com/profile/09028471558419832494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-61876858822544679082014-10-28T16:58:40.841+01:002014-10-28T16:58:40.841+01:00A., pięknie dziękuję za tak miłe słowa! zdecydowan...A., pięknie dziękuję za tak miłe słowa! zdecydowanie preferują wypieki proste, ale które potrafią podbić podniebienie :)<br /><br />ja z kolei chętnie wypróbuję wersji z syropem klonowym :)<br /><br />pozdrawiam, zapraszam jak najczęściej, i serdecznie dziękuję za komentarz!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-84544955731448864692014-10-28T08:55:39.672+01:002014-10-28T08:55:39.672+01:00Kasiu, niesamowite są Twoje przepisy, nie ma w nic...Kasiu, niesamowite są Twoje przepisy, nie ma w nich 150 składników i paru godzin pracy, a wypieki smakują znakomicie! <br />Nie miałam w domu miodu, więc użyłam syropu klonowego – pyszne. Z miodem następnym razem, bo na pewno upiekę ponownie. Pozdrawiam/<br /><br />PS. <br />Piszę tylko o wypiekach, ponieważ dopiero od wczoraj goszczę u Ciebie, a to one mnie ściągnęły na Twój blog. <br />Nie jestem często, ale na pewno Cię odwiedzę. Już nastawiłam się na rogaliki.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-28545800145768471032014-10-27T18:35:20.414+01:002014-10-27T18:35:20.414+01:00perfectysassybread, piękne Ci wyszły!!! miło mi, ż...perfectysassybread, piękne Ci wyszły!!! miło mi, że się na nie skusiłaś i dziękuję za pozostawienie komentarza :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-9203083006191028362014-10-27T16:02:13.216+01:002014-10-27T16:02:13.216+01:00Genialny chleb i te dziury! *.*Genialny chleb i te dziury! *.*Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385644527075758508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-89526221420717895202014-10-27T04:45:45.936+01:002014-10-27T04:45:45.936+01:00Zrobilam jako buleczki, super przepis, dzieki :)Zrobilam jako buleczki, super przepis, dzieki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-22840804732001703652014-10-26T23:05:15.596+01:002014-10-26T23:05:15.596+01:00Cudowny chleb! Jeszcze nigdy nie miałam okazji upi...Cudowny chleb! Jeszcze nigdy nie miałam okazji upiec własnego bochenka, a ten przepis mnie wręcz do tego zachęca(i zdjęcia również!) :)magda lenahttps://www.blogger.com/profile/04104970059836210521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-32306113609814982312014-10-26T21:55:35.048+01:002014-10-26T21:55:35.048+01:00Przecudowny bochen, życzyłbym sobie taką pajdę na ...Przecudowny bochen, życzyłbym sobie taką pajdę na jutrzejsze śniadanie :DŁukaszhttp://www.food2.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-67471486738348479682014-10-26T21:45:26.205+01:002014-10-26T21:45:26.205+01:00Piękny chlebuś Kasiu:)Piękny chlebuś Kasiu:)Back Tastehttps://www.blogger.com/profile/01464850081758516842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-83591177690097622252014-10-26T20:28:54.051+01:002014-10-26T20:28:54.051+01:00A., przykro mi, że nie wyszedł - udaje mi się za k...A., przykro mi, że nie wyszedł - udaje mi się za każdym razem. są to proporcje na mały bochenek, niecałe 400 g mąki, więc połowa łyżeczki drożdży w pełni wystarczają. a drożdże były świeżo otworzone czy już wcześniej? może zwietrzały. nie wyrósł w misce czy w piekarniku? jeśli w misce, być może była postawiona w przeciągu lub chłodnym miejscuKaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-17605109538647245672014-10-26T19:30:31.625+01:002014-10-26T19:30:31.625+01:00Dodaję go do mojej listy do zrobienia! Cuuudny!Dodaję go do mojej listy do zrobienia! Cuuudny!ugotujmyto.plhttps://ugotujmyto.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-69451458543605866572014-10-26T18:23:31.121+01:002014-10-26T18:23:31.121+01:00Piękny chlebuś ! Cudownie wygląda Kasiu.
Pozdrowio...Piękny chlebuś ! Cudownie wygląda Kasiu.<br />Pozdrowionka :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-14196480767053199022014-10-26T14:36:43.988+01:002014-10-26T14:36:43.988+01:00mi nie wyszedł mimo że wszystko idealnie jak z prz...mi nie wyszedł mimo że wszystko idealnie jak z przepisu. ktoś wie dlaczego? wogole nie wyrósł no może na 3 cm. dziwi mnie tylko to że ww innych przepisach "chlebów drozdzowych bez ugniatania" są przewaznie 2 opakowania suchych drozdzy a tu PÓŁ ŁYZECZKI?????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-71455069678473950692014-10-26T11:04:15.409+01:002014-10-26T11:04:15.409+01:00chleb dla leni to coś dla mnie :Dchleb dla leni to coś dla mnie :DAnullahttps://www.blogger.com/profile/04428505430875079559noreply@blogger.com