tag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post4819915472782528114..comments2024-03-15T08:22:27.564+01:00Comments on Bake&Taste: Keks. Ten idealny.Kaśhttp://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comBlogger69125tag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-43503431653465460912022-10-03T19:33:58.504+02:002022-10-03T19:33:58.504+02:00W smaku nie przypomina znanych mi keksów. Ten jest...W smaku nie przypomina znanych mi keksów. Ten jest mocno maślany. Polecam zmniejszyć o 1/3 ilość cukru. Rodzynków nie trzeba namaczac. Można jednak dodać do bakalii ujęto z całości łyżkę mąki i wymieszać. <br />Ciasto Molino to bardzo smaczne.<br />IrkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-33471897350512453622019-01-09T19:03:49.807+01:002019-01-09T19:03:49.807+01:00A., i jak wrażenia smakowe?A., i jak wrażenia smakowe?Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-62237733256300930402019-01-05T23:05:06.550+01:002019-01-05T23:05:06.550+01:00Wypróbowałam bo zgubilam sprawdzony przepis zobac...Wypróbowałam bo zgubilam sprawdzony przepis zobaczymy ,poki co wyrosl idealnie i pachnie też pięknie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-16069844399905898182017-04-15T09:45:51.468+02:002017-04-15T09:45:51.468+02:00Marian, a trzymałeś się dokładnie przepisu? może z...Marian, a trzymałeś się dokładnie przepisu? może za krótko pieczony lub w za małej temperaturze? może masa niedokładnie utarta? <br />Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-37766562679545849182017-04-14T22:33:24.678+02:002017-04-14T22:33:24.678+02:00Zrobione dwie sztuki wg przepisu. Zgubiony sprawdz...Zrobione dwie sztuki wg przepisu. Zgubiony sprawdzony przepis, a ten zachecil ze idealny i wilgotny. Nie wyrosly prawie wcale a to sie nie zdarza.. Nie polecam niestety.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03365474183415493957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-13691845116183271132016-12-22T20:02:39.465+01:002016-12-22T20:02:39.465+01:00Gosia, mój też potrzebował dużo więcej czasu niż p...Gosia, mój też potrzebował dużo więcej czasu niż podane w oryginalnym przepisie, ale myślę, że to kwestia piekarnika - jak przy wielu wielu przepisach. mam nadzieję, że wyjdzie udanyKaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-25835847689614906872016-12-22T19:52:34.334+01:002016-12-22T19:52:34.334+01:00Właśnie dzisiaj wzięłam się za pieczenie keksa i n...Właśnie dzisiaj wzięłam się za pieczenie keksa i niestety po godzinie był on cały surowy w środku! Nie mam pojęcia co było tego powodem :( Zmniejszyłam temp do 160 stopni, zmieniłam na termoobieg i piekłam jeszcze z dobrą 1h. Teraz stygnie. Zobaczymy co z niego będzie :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18040901957235940521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-91448263269916239272016-11-25T21:20:49.484+01:002016-11-25T21:20:49.484+01:00Maria, jeśli tak wolisz :) choć w podanej wersji w...Maria, jeśli tak wolisz :) choć w podanej wersji wcale nie jest suche, pozdrawiamKaśhttps://www.blogger.com/profile/06578817573749481968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-19204205255273176572016-11-25T20:13:23.157+01:002016-11-25T20:13:23.157+01:00250 g masła roślinnego niż krowiego ???250 g masła roślinnego niż krowiego ???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-75767706580499315752016-11-25T20:01:04.654+01:002016-11-25T20:01:04.654+01:00Witam,nie lepiej zamoczyć bakalie w wodzie gorącej...Witam,nie lepiej zamoczyć bakalie w wodzie gorącej na 25 min potem odsączyć pokroić wymieszać z mąką ziemniaczaną id dodać do ciasta,żeby ciasto nie było za suche . MariaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-46763377023506702052014-04-14T14:36:13.964+02:002014-04-14T14:36:13.964+02:00A., super, że keks tak przypadł do gustu!
pozdraw...A., super, że keks tak przypadł do gustu! <br />pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję za komentarz :)Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-18475086640611686452014-04-14T11:37:02.809+02:002014-04-14T11:37:02.809+02:00Najlepszy keks na świecie!! wyszedł mi za pierwszy...Najlepszy keks na świecie!! wyszedł mi za pierwszym razem, a presja była sporo bo to było na święta :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-52936842498863092762013-12-23T14:13:19.458+01:002013-12-23T14:13:19.458+01:00Elu, bardzipo się cieszę, że zdecydowałaś się na w...Elu, bardzipo się cieszę, że zdecydowałaś się na wypròbowanie przepisu, a sam keks tak posmakował!<br />Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za pozostawienie komentarza :) Wesolpłych i przesmacznych Świat!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-72768214251618855932013-12-22T21:02:56.981+01:002013-12-22T21:02:56.981+01:00Dzisiaj upiekłam zdublowaną (x2) wersję keksu wg T...Dzisiaj upiekłam zdublowaną (x2) wersję keksu wg Twojego przepisu i muszę przyznać, że jest wyśmienity. Piekłam 1 godzinę w piekarniku gazowym, w temp. 180 stopni, bez termoobiegu ;) i wyszedł rumiany, równiutko upieczony i pyszniasty :D Do Świąt powinien jeszcze "zesmacznieć".<br />Dziękuję i życzę spokojnych, pachnących wanilią i cynamonem Świąt!elahttps://www.blogger.com/profile/09596037805890129780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-68565621828306747842013-03-22T11:17:51.934+01:002013-03-22T11:17:51.934+01:00A., piekłam bez termoobiegu. jeśli z termoobiegiem...A., piekłam bez termoobiegu. jeśli z termoobiegiem, to w temp. 160 stopniKaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-47113398754214822002013-03-22T11:13:03.484+01:002013-03-22T11:13:03.484+01:00a piec z termoobiegiem czy bez?a piec z termoobiegiem czy bez?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-49338984646368256702012-12-23T19:37:54.069+01:002012-12-23T19:37:54.069+01:00Anonimowy (*drugi), pierwszy raz usunęłam komentar...Anonimowy (*drugi), pierwszy raz usunęłam komentarz czytelnika na blogu, ale nie pozwolę na tego typu odnoszenie się do pozostałych komentujących. <br />jednocześnie - czując się zobligowana do opublikowania Twojej wypowiedzi - cytuję ją w wersji "okrojonej"<br /><br />"Krew mnie zalewa jak czytam komentarze w stylu:jaki piękny ten keks na zdjęciu. Szukam wpisu kogoś, kto wypróbował ten przepis i napisze czy to ciasto dobrze wychodzi czy nie"<br /><br />dziękuje za komentarz i opinię. każdy ma prawo publikować swoje opinie, ALE w granicach wzajemnego poszanowania<br /><br />pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt<br />Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-46685258645939433582012-12-05T12:52:04.499+01:002012-12-05T12:52:04.499+01:00przekonałaś mnie - zatem keks zapisany :)przekonałaś mnie - zatem keks zapisany :)Rafałhttps://www.blogger.com/profile/10416754902124439811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-50634963981918282752012-04-13T11:38:29.685+02:002012-04-13T11:38:29.685+02:00A już myślałam, że rzeczy/ciasta idealne nie istni...A już myślałam, że rzeczy/ciasta idealne nie istnieją - a tu miła niespodzianka ;-)))<br /><br /><br />www.przysmakiewy.plBiedr_onahttps://www.blogger.com/profile/15179276114100166838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-14316024594322566572012-04-06T22:19:53.205+02:002012-04-06T22:19:53.205+02:00Russkaya,
Lena,
Dota,
Majana,
Gosia,
Bardzo, ba...Russkaya,<br />Lena,<br />Dota, <br />Majana, <br />Gosia,<br /><br />Bardzo, bardzo dziękuję! <br />Wesołych!!!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-34995484413182719092012-04-06T22:10:09.747+02:002012-04-06T22:10:09.747+02:00Ja i moje łasuchy lubimy keksy:) ten wygląda mega ...Ja i moje łasuchy lubimy keksy:) ten wygląda mega apetycznie!! może spróbuję, dzisiaj wyciągnęłam babkę z pieca i chyba jest z zakalcem buuuu :( nic to jutro będzie 3 bit, zawsze wychodzi i szybko znika :) Pogodnych i smakowitych świąt, Kasiu!!!Gosiahttps://www.blogger.com/profile/13039491513119401569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-20804267625140695952012-04-06T21:48:17.027+02:002012-04-06T21:48:17.027+02:00Radosnych Świąt Kasiu! :*Radosnych Świąt Kasiu! :*Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-5255501551056650122012-04-06T20:21:28.886+02:002012-04-06T20:21:28.886+02:00Ponieważ często tutaj zerkam to chciałam złożyć na...Ponieważ często tutaj zerkam to chciałam złożyć najlepsze życzenia z okazji Świąt!<br />Jak zwykle czekam na przepisy na jakieś pyszności☺<br />PozdrawiamDota Szymborskahttps://www.blogger.com/profile/04497017109075640534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-12971774738438346682012-04-06T19:32:12.146+02:002012-04-06T19:32:12.146+02:00Zdrowych, wesołych, spokojnych, smacznych świąt Wi...Zdrowych, wesołych, spokojnych, smacznych świąt Wielkanocnych!:)Lenahttps://www.blogger.com/profile/16454373279138726071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1507383445672586813.post-15705409564889333112012-04-06T13:32:14.532+02:002012-04-06T13:32:14.532+02:00Kochana, życzę Ci wesołych i ciepłych świąt, pełny...Kochana, życzę Ci wesołych i ciepłych świąt, pełnych samych pyszności :*Russkayahttp://dzismamochotena.blox.pl/htmlnoreply@blogger.com