sobota, 3 kwietnia 2010

Sernik Black Forest

pierwszy własny, "normalny", zjedzony sernik
wrażenia - za słodki ... już się chyba przyzwyczaiłam do nieco innych smaków serników, bo Dad powiedział, że by jeszcze dosłodził (a w tym jest ćwierć kilo cukru!)
ale generalnie dobry ;)

to co w nim najlepsze to wygląd, więc chwalę się!



wykorzystano przepis Dorotus

5 komentarze:

starshefa pisze...

wypowiem się jako sernikowy ekspert

na pierwszy rzut oka wygląda na bardzo puszysty i kremowy, za to duży plus :)

czepię się tylko spodu, bo jak wiesz fanką grubych sposób w sernikach nie jestem :)

ale ogólnie wygląda cudnie :D a mój jeszcze czeka do jutra na spożycie :(

Kaś pisze...

przez ten spód, to trochę jakbym ciasto jadła a nie sernik ;/
rób jutro zdjęcia!

Baaaraneeek pisze...

Robiłam bardzo podobny, potwierdzam taki sernik jest pyszny!

Joanna Wiśniewska pisze...

Wszystkie Twoje wypieki wyglądaja pysznie :)
Lubię piec ciasta i chleby. Mam więcej dobrej chęci do pieczenia niż talentu ;) Udaje mi się tak naprawdę tylko sernik pieczony z budyniami. Tutaj w Anglii można kupić gotowe mieszanki na chleby, razowe i białe, napawdę super sprawa. Pozdrawiam serdecznie. Ten senik zrobił na mnie wielkie wrażenie. Spróbuję go upiec ;) Asia

Kaś pisze...

Asiu, dziękuję bardzo! u nas mieszanki na chleby też są coraz bardziej dostępne, ale niestety nie znalazłam jeszcze takiej, która byłaby w 100% razowa, zawsze trafi się domieszka maki białej. ale może kiedyś... :)
sernik bardzo polecam. jeśli lubisz połączenie czekolady i wiśni, jest idealny :)
pozdrawiam serdecznie

Prześlij komentarz

Witam!
Jestem Kasia. Chętnie poznam i Twoje imię/nick jeśli komentujesz jako Anonimowy.
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Add