Tym razem coś zdrowego, dietetycznego i jednocześnie pożywnego. Koktajle na bazie bananów i awokado to w zasadzie mój rytuał pobiegowy, a że ostatnio ostało mi się trochę roszponki, chciałam przetestować jak się sprawdzi w takim wydaniu. Eksperyment jak najbardziej udany - smaku samej roszponki nie czuć, a z jej dodatkiem zawsze jeszcze zdrowiej :)
Składniki:
- 2 banany
- 2 kiwi
- awokado
- garść roszponki
- łyżka miodu / lub dwie, jeśli ktoś lubi słodsze
- szklanka wody*
*gęstość koktajlu według upodobań. ja lubię gęste, więc podana ilość wody wystarczyła, ale można dodać więcej
Owoce obrać ze skórki, pokroić w kostkę i umieścić w blenderze razem z pozostałymi składnikami. Zmiksować.
15 komentarze:
zawsze sobie obiecuję, że zacznę takie cuda robić na śniadanie, a potem braknie czasu:)
super, skąd rurki?:D
Nie przepadamy za roszponką ale skoro jej nie czuć to lepiej dla nas :D
Pyszna porcja zdrowia!
marooda, z tigera :)
Lubię sobie zrobić koktajl po południu, kiedy odpoczywam po pracy :)
Ten kolor mnie bardzo zachęcił, tylko dokupię awokado :)
Mmm pyszne smoothie :) Mniam!
wspaniałe smoothie!
Wspaniały. Zrobię:)
Pyszny i zdrowy!
Samo zdrowie :)
Zielone górą!
Pyszny koktajl.
ale smaczny pomysł ja ostatnio gustuje w koktajlu z truskawkami i mango i rucolą:)
Ostatnio też w taki sposób wykorzystałam roszponkę, bo znudziła mi się na kanapkach...
Pysznie.
Prześlij komentarz
Witam!
Jestem Kasia. Chętnie poznam i Twoje imię/nick jeśli komentujesz jako Anonimowy.
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz!