jak w nazwie - bardzo maślane, a przy tym bardzo kruche; są mikroskopijne, bo większe od razu by się łamały
dziecko znalazło nową zabawkę - szprycę ;)
300 g mąki
100 g cukru pudru
50 g masła
2 żółtka
Utrzeć masło, cukier puder.
Do masy dodać żółtka, dalej ucierać.
Wsypać mąkę, wymieszać chwilę na zmniejszonych obrotach.
Blachę wykładamy papierem. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego, końcówka w kształcie gwiazdki.
Nakładać małe ciasteczka.
W przepisie: piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni na jasno-złoty kolor.
Ja musiałam piec ponad 20 minut, żeby nabrały złotego koloru, ale nie zbrązowiały.
300 g mąki
100 g cukru pudru
50 g masła
2 żółtka
Utrzeć masło, cukier puder.
Do masy dodać żółtka, dalej ucierać.
Wsypać mąkę, wymieszać chwilę na zmniejszonych obrotach.
Blachę wykładamy papierem. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego, końcówka w kształcie gwiazdki.
Nakładać małe ciasteczka.
W przepisie: piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni na jasno-złoty kolor.
Ja musiałam piec ponad 20 minut, żeby nabrały złotego koloru, ale nie zbrązowiały.
2 komentarze:
mniam :D
jakie proste i szybkie ciasteczka :)
Prześlij komentarz
Witam!
Jestem Kasia. Chętnie poznam i Twoje imię/nick jeśli komentujesz jako Anonimowy.
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz!