środa, 30 czerwca 2010

Placuszki z jagodami (MM)


Owocowe śniadanie. Placuszki były eksperymentem: znalazłam przepis z wykorzystaniem jedynie serka, mąki pp oraz proszku do pieczenia i sody. Być może gdybym nie dodała owoców, udałyby się, ale ... niestety. Pierwsza partia skazana na porażkę wylądowała w koszu. Do ciasta dodałam pianę z jednego białka i smażyły się elegancko ;)
Ostatecznie, wykorzystałam około 60 g mąki pp, 5 łyżek serka homogenizowanego naturalnego, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę sody i ubite białko. No i oczywiście jagody.
Na orzeźwienie - shake truskawkowy, czyli truskawki i mleko połączone blenderem.
Polecam też podobny przepis

6 komentarze:

Ula pisze...

bardzo podoba mi sie Twoj blog - przepisy i zdjecia :-) rewelacja

aga pisze...

zdjecia bardzo smaczne, ale bym wypila taka szklanice, i oczywiscie zjadla placuszka :)

emma001 pisze...

Takie śniadanka to ja moge jeśc codziennie !

karolinz pisze...

kurcze jeszcze w tym roku nie jadłam jagód :/

tysiaczek81 pisze...

Super wyglądają i pewnie świetnie smakują?

Kaś pisze...

Dzięki za miłe słowa, tysiaczek81- tak, smakuję świetnie: najlepsze, kiedy jest dużo jagód i aż wypływają na talerzu ;) pozdrawiam

Publikowanie komentarza

Witam!
Jestem Kasia. Chętnie poznam i Twoje imię/nick jeśli komentujesz jako Anonimowy.
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Add