Kolejne domowe pesto, tym razem bazyliowe z dodatkiem rukoli, płatków migdałowych i sera cheddar. Charakterne :) Tak dobre, że wyjadałam je prosto ze słoiczka. Serio! Do makaronów, kanapek, zapiekanek. Jest przepyszne, gorąco polecam.
Składniki:
- listki z doniczki bazylii
- 100 g rukoli
- 3 ząbki czosnku
- pół łyżeczki soli
- 100 g sera cheddar
- 70-80 g płatków migdałowych
- 150 ml oleju
- łyżka soku z cytryny
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować. Można też użyć blendera ręcznego i wysokiego naczynia.
20 komentarze:
o nie.. to brzmi zbyt pysznie.. <3
ja pewnie też bym wyjadała.. :D
Szybko, syto i mimo wszystko zdrowo :)
u mnie niestety musze zjadać sama, ale i tak robię :)
Twoja wersja też mi sie podoba:)
Renata, zazdroszczę! marzy mi się sytuacja, kiedy nikt by mi nie podbierał pesto ;)))
Uwielbiamy pesto z pietruszki ale Twoja wersja też jest bardzo ciekawa :)
ciekawa wersja! :) pesto mówię wielkie tak :D
Każde pesto zawsze spoko<3
Prosto i pysznie :)!
uwielbiam pesto wszelkiej maści!
Pyszna wersja pysznego pesto. Oj, nabrałam apetytu. Pewnie następny makaron u mnie zrobię wg Twojej propozycji :)
Rukola, bazylia uwielbiam takie smaki, muszę zrobić :)
Domowe najlepsze! :)
Jakie pyszne pesto! :)
Pyszne zielone cudo!
Świetne pesto :)
domowe pesto jest wspaniałe <3
Makaron z takim pesto mogłabym jeść codziennie :)
mnam :) smakowicie wygląda :) tez czasami takie robię :) Pozdrawiam!
Pysznie i aromatycznie!
Świetne, do tej pory robiłam albo z jednego, albo z drugiego, czas na połączenie :-)
Prześlij komentarz
Witam!
Jestem Kasia. Chętnie poznam i Twoje imię/nick jeśli komentujesz jako Anonimowy.
Pozdrawiam i dziękuję za komentarz!